3 Temmuz 2013 Çarşamba

MODA NEDİR ?




     Moda ile ile ilgili paylaşımlar yapacaksam ilk önce modanın ne anlama geldiğini bilmemiz gerektiğini düşünüyorum.O zaman sözlük olarak ne anlama geldiğine bakalım.TDK'ya göre moda; Belirli bir süre etkin olan toplumsal beğeni, bir şeye karşı gösterilen aşırı düşkünlük demekmiş.Peki topluma göre yani bizlere göre moda nedir? Bizlere göre ise toplumun periyodik olarak aktif beğenisidir.Kendime göre moda ise kişinin zevki tasarımıdır.Moda aslında eskiyenin yerine aynısın alınmasıyla değilde farklısının istenmesiyle başlamıştır.Moda kavramı ilk olarak da 1900'lü yıllarda kullanılmaya başlanmıştır.
   
    Peki moda deyince akla ilk giysi gelir tabi görüşlerimi genelde giysi üzerine belirticim ama sadece moda bununla mı kısıtlı ? Tabi ki hayır.Bir çok alanı var modanın örneğin;dekorasyon tasarımları, tiyatro,sinema vb. bir çok alan.Tabi ayrıca bende elimden geldiğince diğer alanlarda da paylaşım yapmayı da düşünüyorum..^__^ Moda günümüzde pahalı ürünler olarak da algılanıyor ama ben buna katılan birisi değilim.Kişinin kendisine yakışan belirli tarz üzerinde ki her şeyin moda olabileceğini savunanlardanım.
   
    Modanın tanımı hakkında görüşlerim bunlardır eksik veya yanlış bir bilgi varsa beni de bilgilendirirseniz sevinirim ^__^
  

                                                                                                                                         MİA..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder