4 Temmuz 2013 Perşembe

Türk Modacılar



  İlk başta moda tasarımcıları olarak ülkemizi ele almak istedim.Peki kim bu ülkemizde makasıyla kumaşa sanat yapan ünlü modacılar bunlara bir göz atalım.

  Dilek Hanif: 1962 doğumlu olan dilek hanım modaya 90 yıllarda kurmuş olduğu 'Dilek Hanif Line' ile modern kadın stili yansıtan bir tarzla sektöre katılmıştır.Türkiye'de bir çok ünlü ismi giydirmiştir.İlk defilesini 2002'de gerçekleştirmiş olan Hanif ikinci defilesini de 2004 tarihinde Paris Haute Couture moda haftasında gerçekleştirerek ‘couture’ koleksiyonunu burada ilk sunan Türk tasarımcı unvanına sahip olmuştur.



  Atıl Kutoğlu:Ünlü başarılı markalarla başlamıştır modacılığa.Dünyanın yaklaşık 11 ülkesinde yer aldığı tasarımlarıyla büyük beğeni toplamıştır.Ayrıca Jessica Alba ve Naomi Campbell gibi ünlü isimlerde müşterileri arasındadır.



  Yıldırım Mayruk:İddialı ve istikralı olan Mayruk çocukluğundan beri moda tutkusunu şapka yaparak hayatına aktarmıştır.Daha sonraları diktiği kıyafetlerle de ünlü modacılar arasında yer almıştır.



  Erdem Moralıoğlu:2005'te markasını kuran Moralıoğlu,Ryerson Üniversitesi ve Royal College of Art’ta eğitim görmüştür.Yaptığı kapsül koleksiyonuyla ‘British Fashion Fringe’ ödülünü kazanmıştır.Bir çok yabancı ünlülerde müşterileri arasındadır.



   Gamze Saraçoğlu:Moda Tasarımcıları Derneği’nin yönetim kurulu üyesidir.2004 yılında kurduğu ‘Gamze Saraçoğlu Fashion Design Studio’ markası ile birçok Avrupa ülkesinde tasarımlarıyla yer almıştır.Ayrıca ünlü markalarla da çalışmış bulunmaktadır.



  Hüseyin Çağlayan:Kıbrıs doğumludur 1982'de ailece İngiltere'ye göç etmişlerdir.1993'te Londra'da bulunan 'Central St. Martins College of Art and Design'dan mezun olmuştur.2006'da İngiliz Şövalyelik Nişanı ile ödüllendirildi.Çağlayan’ın müşterileri arasında Michelle Obama ve Lady Gaga gibi isimler bulunuyor.



  Arzu Kaprol:Mimar Sinan Üniversitesi mezunu Beymen Academia ödülü sahip başarılı bir tasarımcıdır.Fakat Türkiye'de ki başarısını yeterli görmeyip Paris American Academy’e devam etmiştir.Müşterileri arasında bir çok ünlü yer almaktadır.



  Hakan Yıldırım:1970 doğumlu olan Yıldırım,Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekor  Kostüm Bölümü'nden mezun olmuştur.Moda dünyasına adını Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergilediği Osmanlı defilesiyle duyurmuştur.



  Bahar Korçan:Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı'dır.Küçük yaşlarda modaya olan ilgisi sayesinde Parise gitmiştir.Orada Vitali Hakko ile tanışarak çalışmalarına başlamıştır.



  Özlem Süer:1968'de İstanbul'da dünyaya gelen Süer,Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü'den mezun olmuştur.Tasarımın yüzde 50 sanat, yüzde 50 endüstri olduğunu söyler.Küçük bir atölyede başlayan hayatı şimdi 'Özlem Süer House Deluxe’da devam etmektedir.


  Cemil İpekçi:İngiltere’deki Royal Academy of Art akademisinden mezun olmuştur.Pırlanta tasarımlarıyla oldukça ünlüdür.Bunun yanı sıra Türk Anadolu Kültürünü işleyen çalışmalara da yer vermektedir.




  Cengiz Abazoğlu: Modaya olan tutkusuyla bilinen Abazoğlu, önce yardımcı stilistlik yaptı, ardından da
haute couture atölyesi açarak işine devam etmiştir. Türiye’de de birçok ünlü ismi giydiren Abazoğlu, Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Bana Her Şey Yakışır’ isimli televizyon programında yer almaktadır.



  Özgür Masur:1979'doğumlu olan Masur genç başarılı modacılardan biridir. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü’nde eğitim görmüştür. İTKİB’in düzenlediği Genç Tasarımcılar yarışmasında üçüncülük ödülünü almasının yanı sıra katıldığı birçok yarışmadan da dereceyle ayrılmıştır.Parkinson hastalığından etkilenerek oluşturduğu ilk koleksiyonu olan ‘Den Den Hayatlar’ ile dikkati üzerine çekip ünlü modacılar arasında yer almıştır.



  buradakiler sadece bir kısmıdır yazamadığım bir çok tasarımcı var onları da ilerde kendi tasarımlarıyla yayınlamaya çalışacağım.. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder